TOKO

imageedit_1_5993868827.jpg


TOKO

ostyntoko@gmail.com


TOKO-yhteyshenkilö
Virve Sipola, virve.sipola@gmail.com, p. 044 5833 143


OSTY:llä järjestetään ympärivuotisesti TOKO kursseja.

Tokokurssit ovat perusteellisesti suunniteltuja, tavoitteellisia ja ohjaajat Suomen kennelliiton koulutusohjaajakurssin käyneitä. Tottelevaisuuskoulutuksemme painottuu alkeiskurssilla arkitottelevaisuuteen, mutta kursseihin on sisällytetty myös tottelevaisuusliikkeitä. Alkeiskurssit ovat 10 kerran kursseja jotka sisältävät yhden teoria tunnin ja 9 käytännönkertaa. Tarkoituksena alkeiskursseilla on, että koira oppii kuuntelemaan ja tottelemaan myös kodin ulkopuolella ja eri häiriöissä.

Ajatuksena on, että koiran ohjaaja saa tunneilta apua ja ohjausta koiransa kouluttamiseen, mutta pääasiallinen koulutustyö tehdään kotona. Koira vaatii useita kymmeniä ja jopa satoja toistoja oppiakseen täydellisesti tiettyjä asioita, joten yksi kerta viikossa harjoittelua ei riitä asioiden sisäistämiseen, vaan harjoituksia oletetaan kaikkien tekevän kotona.

Ryhmästä ja kouluttajasta riippuen, kurssit jatkuvat alkeiskurssin jälkeen jatkokurssina. Jatkosta sovitaan kouluttajan ja ryhmän kesken myöhemmin. Talviaikaan treenaamme Albertinkadun hallissa ja kesäisin tokoilemme haukkukeitaalla.


Kuvissa amerikanstaffordshirenterrieri Taavi, om. Carita Nousiainen