Oulun Seudun Terrieriyhdistys

Tervetuloa sivuillemme!

Oulun Seudun Terrieriyhdistys perustettiin vuonna 1974 edistämään terrierirotujen harrastusmahdollisuuksia Oulun seudulla. Jäsenmäärämme vuoden 2003 lopussa oli 159, josta se on tasaisesti noussut, ollen vuoden 2016 lopussa 365.

Alusta asti toimintaamme ovat kuuluneet kerhoillat, koulutukset, trimmauskurssit ja näyttelyt. Myös lut- ja mejä-harrastukset käynnistyivät 1970-luvun lopulla. Alkuaikojen suosikkirotuja olivat westie, airedalenterrieri, staffi, norwichinterrieri ja kettuterrierit. Sittemmin on rotuvalikoima laajentunut ja muuttunut. Tapahtumia järjestettiin eri puolilla kaupunkia, mistä sopivia tiloja vain löytyi. Vuonna 1993 toiminta keskittyi uudelle koira-alueelle Haukkukeitaalle, jonka Osty vuokrasi yhdessä Oulun Koirakerhon kanssa.

Toimintaa ympäri vuoden

Yksi vakiintuneista ja suosituimmista toimintamuodoista ovat trimmauskurssit, joilla jokainen voi oppia oman koiransa turkin huollon ja jopa näyttelytrimmauksen. Pentukurssit, tottelevaisuus-, rallytoko- ja agilitykurssit sekä erilaiset koulutusluennot ovat osa toimintaamme.

Oulu on Suomen pohjoisin luolakoirien taipumuskokeitten ja -harjoitusten pitopaikka, Osty järjestää lut-treenejä ja -kokeita, joihin osallistujia tulee ympäri Suomen, Pohjois-Ruotsista ja Norjasta saakka. Myös vesiriistakokeita pyritään pitämään kesäkauden aikana, samoin metsäjäljestyksestä on pidetty tapahtumapäiviä keväisin.

Näyttelytreenejä järjestetään ympäri vuoden, ja lisäksi yhdistys osallistuu KV-näyttelyiden järjestämiseen sekä joka toinen vuosi olemme järjestäneet ryhmänäyttelyitä. Match Showt ovat olleet erävirallisempaa näyttelytoimintaamme. Ostyläiset myös aktiivisesti reissaavat bussimatkoilla sekä kotimaassa että ulkomailla, tervetuloa mukaan reissuun!

Kaikki terrieriharrastuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita jäseniksemme!

Jäsenetuihin kuuluu mm. 2 kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä ilmestyvä Ostyn jäsenlehti Ostyposti sekä Suomen Terrierijärjestön julkaisu Terrilife. Lisäksi jäsenet saavat tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista kotisivuilla, facebook-sivulla ja sähköpostitse. Yhdistyksen toiminta on pääasiallisesti tarkoitettu jäsenistölle, ja kurssi- ja koulutusmaksuissa on huomioitu erikseen jäsenhinta. Talkoilemalla yhdistyksen tapahtumissa voi jäsen kerätä itselleen tähtiä, joita voi käyttää Ostyn järjestämien kurssien maksamiseen tai Ostyn tuotteiden hankintaan.