RALLY-TOKO

Sirpa Kailasuo, sirpakotajarvi@gmail.com, p. 0400 988 228
Marjo Keränen, marjokatariina@hotmail.com, p. 0400 285 190
Hanne Seppänen, hanne.sep@gmail.com, p. 044 250 1550

Rally-toko on 2000-luvulla kehitetty laji, joka sopii kaikille koiraroduille. Laji soveltuu hyvin kontaktin parantamiseen, temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Rally-tokossa on tärkeintä ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen millintarkka paikka tai perusasennon suoruus. Koiraa saa ohjata käsimerkein ja vapain suullisin käskyin. Koiraa saa myös kannustaa suorituksen aikana.

Rally-tokossa suoritetaan ratoja, joiden tehtävät vaihtelevat. Kun koira osaa seurata, istua ja mennä maahan, voi aloittaa tehtävien harjoittelun. Radalla tehtävät on merkitty kyltteihin, joita on radalla 10-20 kpl 3-5 metrin välein. Radan pituus ja tehtävien vaikeus kasvaa luokasta seuraavan siirryttäessä. Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja
mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana.

Rally-tokoa voi harjoitella myös kotona ja lenkkien yhteydessä, mutta oikeat suoritustavat on hyvä opetella ohjatusti. Nykyisin RT on virallinen kilpailulaji, mutta monet harjoittelevat ilman kilpailutavoitteita. Laji sopii erinomaisesti myös vanhemmille koirille mielen virkistykseksi.

Lisätietoa: http://www.rally-toko.fi/sivusto